Aizvadītajā nedēļā par nelikumīgu autortiesību un blakustiesību objektu izplatīšanu internetā Ekonomikas policija aizturējusi divus vīriešus, kuriem atsavināti trīs serveri, informē Valsts policija.

Ekonomikas policija jau iepriekš bija konstatējusi, - kādā interneta resursā tiek uzturēts failu apmaiņas serveris "torent" failu apmaiņas programmas izmantošanai un materiāli, kas tiek augšup un lejup ielādēti, ir autortiesību un blakustiesību objekti.

Policija informē, ka resursu uzturētājiem bija jāsaņem autortiesību un blakustiesību subjektu atļaujas, kas šajā gadījumā netika darīts. Līdz ar to policija abus vīriešus - dzimušus 1978. un 1984. gadā - aizturēja.

Policija jau uzsākusi kriminālprocesu atbilstoši Krimināllikumam, kur teikts, ka par autortiesību un blakustiesību pārkāpšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī nelikumīgi izmantojot produktus, pārkāpjot autortiesības un blakustiesības, tiek paredzēts sods ar brīvības atņemšanu no trim līdz septiņiem gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!