Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) Rietumzemgales prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes likumsargu, kurš izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, vadot auto alkohola ietekmē, kā arī atstājis notikuma vietu, portālu "Delfi" informēja IDB.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka Valsts policijas (VP) amatpersona vadīja transportlīdzekli, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un iebrauca braukšanas pretējā joslā, tādējādi izraisot ceļu satiksmes negadījumu ar pretī braucošo transportlīdzekli, kura vadītājam pēc notikušā konstatēti vidēja smaguma miesas bojājumi un cietusī persona no ceļu satiksmes negadījuma vietas tika nogādāta slimnīcā.

Policists pēc notikušā pameta ceļu satiksmes negadījuma vietu.

Par likumsarga iespējami veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 262. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma – ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola ietekmē un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts vidēja smaguma miesas bojājums – izdarīšanu un 262.1 panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kas izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kura rezultātā cietušajam nodarīts vidēji smags miesas bojājums.

Par šādu noziegumu izdarīšanu Krimināllikums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!