Policijai pēc ilgstošas un rūpīgi izplānotas operācijas izdevies aizturēt kādu 1960.gadā dzimušu Lielbritānijas pilsoni, kurš savā privātīpašumā Saulkrastos vairāku gadu garumā seksuāli izmantojis mazgadīgus un nepilngadīgus bērnus.
Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, seksuāli tikuši izmantoti mazi zēni.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava pastāstīja, ka minētais vīrietis tika aizturēts pirms dažām dienām. Rīgas rajona tiesa viņam kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Vīrietis tiek turēts aizdomās par dzimumsakariem, pederastiju, lesbiānismu vai dzimumtieksmju citādu apmierināšanu pretdabiskā veidā ar personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu un kura ir materiālā vai citādā atkarībā no vainīgā, ja šo nodarījumu izdarījusi pilngadīga persona. Par šādiem nodarījumiem paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem.

Policija jau ir noskaidrojusi, ka šis vīrietis jau agrāk savā dzimtenē Lielbritānijā ir bijis tiesāts par bērnu pornogrāfiska satura materiālu glabāšanu, viņš bijis iekļauts arī Lielbritānijas seksuālo noziedznieku sarakstā.

Latvijā viņš bija iegādājies nekustamo īpašumu un mazos bērnus seksuāli izmantojis tieši tur. Lai neradītu aizdomas, bērnus uz savu īpašumu viņš nogādājis, ievietotus savas vieglās automašīnas bagāžniekā. Noziegumus anglis veicis vairāku gadu garumā ar dažādiem starplaikiem, proti - kad bija Latvijā, tad arī nodarbojās ar likumpārkāpumiem.

Pildava sacīja, ka savus upurus viņš izvēlējies Vecrīgā un pilsētas centrā. Viņi galvenokārt bijuši no tā sauktās riska grupas jeb klaiņojošie bērni. Anglis saviem upuriem maksājis, un šis iemesls, pēc policijas domām, ir galvenais, kādēļ cietušie negrib liecināt pret pedofilu. Daži gan esot liecības snieguši.

Policijas rīcībā ir ziņas, ka minētais vīrietis varētu būt pastrādājis vēl citus, daudz smagākus noziegumus, tādēļ tiek veikts intensīvs izmeklēšanas darbs pie jaunu noziegumu atklāšanas.

Lielbritānijas pilsoni aizturēja RRP Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Saulkrastu policijas iecirkņa, Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes un Ceļu policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!