Foto: Valsts policija
Pagājušajā nedēļā kādā akā Mazsalacas novadā, Skaņkalnē, atrasts bezvēsts pazudušā 1963. gadā dzimušā limbažnieka Viļņa Matuzeļa līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pēdējo reizi vīrietis redzēts 2015. gada jūnijā, kad devies projām no mājām. Limbažnieks izsludināts par pazudušu un nekas nav liecinājis, ka ar vīrieti varētu būt noticis noziedzīgs nodarījums, skaidro likumsargi.

2015. gada 28. jūlijā Limbažu policija sāka Matuzeļa meklēšanu, pamatojoties uz radinieku pieteikumu par personas bezvēsts prombūtni. Tika veikti dažādi meklēšanas pasākumi, lai noskaidrotu viņa atrašanās vietu, bet bez rezultātiem. Vairākas reizes informācija aktualizēta masu medijos.

Šā gada janvārī policija ieguvusi informāciju, ka, iespējams, Matuzelis ir noslepkavots. Lai to pārbaudītu, 18. janvārī sākts kriminālprocess. Par nodarīto var sodīt ar ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Pirmstiesas izmeklēšanā nopratināti vairāki liecinieki un 1. martā par Matuzeļa noslepkavošanu aizturētas četras personas - 1966. gadā un 1991. gadā dzimušas sievietes, 1987. gadā un 1967. gadā dzimuši vīrieši. Savu vainu aizdomās turētie atzīst.

Vienai personai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, bet trīs personām – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Tiesu medicīnas ekspertīzē skaidros patieso vīrieša nāves cēloni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!