Kuldīgas rajona tiesa pagājušajā nedēļā pirmo reizi Latvijā ar piespiedu darbu sodījusi pašvaldības vadītāju. Šāds sods par transportlīdzekļa vadīšanu dzērumā atkārtoti gada laikā piespriests Kuldīgas rajona Pelču pagasta padomes priekšsēdētājam Gunāram Šulcam, ceturtdien raksta "Diena".
Viņam savas pašvaldības labā bez atlīdzības būs jānostrādā 250 stundas. Šulcam atņemtas arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz diviem gadiem. Spriedumu līdz 24. februārim vēl var pārsūdzēt.

"Diena" atgādina, ka Kuldīgas rajona tiesa bija pirmā valstī, kas pēc jaunā Krimināllikuma, kur šāds sods tika paredzēts, stāšanās spēkā to sāka reāli piemērot. Tiesas priekšsēdētājs Uldis Ķinis "Dienai" paskaidrojis, ka par šāda rakstura likumpārkāpumiem piespiedu darbs, viņaprāt, ir viens no piemērotākajiem sodiem, tāds piespriests daudziem dzērumā atkārtoti braukušiem autovadītājiem, un kāpēc lai pašvaldības vadītājs būtu izņēmums.

Kopā ar Šulcam piemēroto viņš tikai šogad vien līdzīgus spriedumus pasludinājis 7 cilvēkiem. Savukārt piespiedu sabiedrisko darbu koordinators Kurzemē Jānis Brintenieks "Dienai" sacīja, ka pagaidām Latvijā nav pieredzes, kādu darbu uzdot, ja šāds sods piemērots pašvaldības pirmajai amatpersonai, un pieļāva, ka Pelču pagasta deputātiem nebūs viegli tādu atrast.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!