Foto: F64

Aizdomās par septembrī notikušo bruņoto laupīšanu Kauguru pasta nodaļā Valsts policija aizturējusi divus vīriešus, portālu "Delfi" informēja policijā.

Jau ziņots, ka 7. septembrī ap pulksten 6.30 tika aplaupīta Kauguru pasta nodaļa. Tajā bija ienācis nepazīstams vīrietis, piedraudējis pasta darbiniecei ar ieroci un nolaupījis ievērojamu naudas summu. Noziegumā neviena persona nebija guvusi miesas bojājumus.

Policija informē, ka izmeklēšanā lielu atbalstu gan ar savām liecībām, gan videonovērošanas kameru ierakstiem snieguši "Latvijas Pasta" drošības dienesta darbinieki.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka noziegums rūpīgi izplānots. Vīrietis, kurš iegājis pasta nodaļā un nolaupījis naudu, centies slēpt savu identitāti, maskējoties ar parūku un mākslīgajām ūsām. Īstenot noziegumu viņam palīdzējis līdzdalībnieks.

Novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti abus aizdomās turētos vīriešus aizturējuši. Viens no nozieguma līdzdalībniekiem jau iepriekš sodīts par laupīšanām, savukārt otrs vīrietis iepriekš policijas redzeslokā nebija nonācis, skaidro likumsargi.

Kratīšanās policisti atguvuši daļu no nolaupītās naudas un atsavinājuši lietiskos pierādījumus.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 4. daļas par laupīšanu, lietojot šaujamieroci. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija informē, ka nozieguma galvenajam īstenotājam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt līdzdalībniekam – drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Tāpat uzlikts arests aizdomās turēto vīriešu mantai – nekustamajam īpašumam, automašīnām un naudai.

Valsts policija turpina notikušā izmeklēšanu un detalizētāku informāciju par nozieguma apstākļiem šobrīd nevar sniegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!