Foto: Shutterstock

Trešdien, 13. februārī, Rīgas apgabaltiesa atstāja spēkā Rīgas rajona tiesas spriedumu, kurā persona sodīta ar astoņu gadu un četru mēnešu reālu brīvības atņemšanu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu mazgadīgajam un viņa mātei, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar apsūdzību Jūrmalā 2017. gada 7. aprīlī, apsūdzētais, atrodoties alkohola reibumā, strīda laikā vairākas reizes iesita ar dūri savai dzīvesbiedrei pa seju. Sievietes četrgadīgais dēls, redzot notiekošo, sāka kliegt, tāpēc apsūdzētais vispirms viņu aiz drēbēm izkāra pa dzīvokļa logu, bet pēc tam iesvieda istabā. Zēna galva atsitās pret gultas apmali.

Arī pēc tam apsūdzētais vairākas reizes gan sievietei, gan viņas dēlam sita ar dūrēm un spēra ar kājām, tā cietušajiem nodarot smagus miesas bojājumus.

Notikušo pārtrauca Valsts policijas (VP) darbinieki, kas ieradās notikuma vietā.

Apsūdzētais jau pēc policijas ierašanās vēl pamanījās slepeni paņemt no savas dzīvesbiedres 30 eiro.

Persona tika saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 125. panta otrās daļas 2. punkta, kas atbilst tīšam smagam miesas bojājumam par tādām darbībām, kas izdarītas pret divām vai vairākām personām.

Tāpat arī 125. panta otrās daļas 8. punkta, kas nosaka, ka noziedzīgas darbības izdarītas pret personu bezpalīdzības stāvoklī. Kā arī 180. panta pirmās daļas - par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā.

Rīgas apgabaltiesa atstāja spēkā galīgo vīrietim par šo nodarījumu noteikto sodu – astoņus gadus četrus mēnešus cietumā, kā arī probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!