Kurzemes apgabaltiesa šodien par cietsirdīgu izturēšanos pret 40 suņiem apsūdzētajai Talsu rajona Ģibuļu pagasta iedzīvotājai Sanitai Jungei pirmās instances tiesas piemēroto desmit mēnešu cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un aizliegumu divus gadus turēt un pavairot suņus.
Kā informēja Kurzemes apgabaltiesā, Jungei piespriests nosacīts sods uz desmit mēnešiem ar pārbaudes laiku uz pusotru gadu, divus gadus viņai liegts turēt suņus un tos vairot.

Pilns un motivēts sprieduma teksts būs pieejams pēc piecām dienām.

Tiesājamās advokāts Regnārs Jansons sacīja, ka par sprieduma pārsūdzēšanu lems pēc iepazīšanās ar pilno spriedumu, taču, visticamāk, tas tiks pārsūdzēts.

Advokāts uzskata, ka Junge nav vainojama viņai inkriminētajos noziegumos, - nevienā ekspertīzē nav gūti pierādījumi viņas cietsirdīgajai attieksmei pret suņiem. Viņš Junges nodarījumā nesaskatot kriminālnozieguma pazīmes, - tiesas lēmums, viņaprāt, balstīts uz sabiedrības jau sākotnēji negatīvo attieksmi pret tiesājamo.

Jansons pieļāva iespēju, ka šo lietu varētu novest pat līdz Strasbūras tiesai, lai panāktu taisnīgu spriedumu.

2003.gada jūlijā “Veckauļos” Talsu policija atsavināja 33 suņus, kas dzīvoja antisanitāros apstākļos un bija novārdzināti.

Nelikumīgo suņu novietni Talsu rajona Ģibuļu pagastā, “Veckauļu” mājās, 2003.gadā atrada aktieris Mārtiņš Vilsons, meklējot savu pazudušo suni Zorro.

Talsu rajona tiesa pērn novembra sākumā Jungi sodīja ar desmit mēnešu cietumsodu un apcietināja tiesas zālē. Sievietei uz pieciem gadiem tika aizliegts nodarboties ar suņu audzēšanu. Junge šo spriedumu pārsūdzēja.

Talsu rajona tiesa arī apmierināja pieteiktās civilprasības, kurās lūgts atlīdzināt ar suņu turēšanu saistītos zaudējumus. Par labu Talsu privātajai dzīvnieku patversmei “Ausma” piedzīti 2438 lati, par labu Talsu policijai - 400 latu, bet par labu Kinoloģiskās federācijas patversmei - 301 lats.

Patlaban Junge turot 16 dažādu šķirņu suņus, galvenokārt kuces. Šā gada 5.martā Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji veikuši viņas mājā pārbaudi, taču būtiskus pārkāpumus nav konstatējuši. Dažiem no Junges turētajiem suņiem bija beidzies vakcinācijas termiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!