Foto: LETA

Aizdomās par kāda vīrieša nosišanu Jēkabpilī, kas notika pērnā gada nogalē, aizdomās tiek turēts Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa inspektors Salvis Tihanovskis, kurš savulaik tika ievainots traģiskajā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā.

Otrs aizdomās turētais ir viņa brālēns Jēkabpils cietuma apsargs Kaspars Tihanovskis, piektdien vēsta Latvijas Radio.

29.decembrī agri no rīta Jēkabpils policisti no kādas ārstniecības iestādes saņēma ziņas, ka ir nomiris iepriekšējā dienā ievests smagi piekauts pacients. Izmeklējot notikušo, policija noskaidroja, ka mirušajam bijis konflikts ar kādu sievieti, par to uzzināja sievietes bijušais draugs - 38 gadus vecs Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieks.

Vēloties pārmācīt uzbrucēju, viņš kopā ar savu brālēnu , 33 gadus vecu Jēkabpils iecirkņa darbinieku un sievieti Jēkabpils pilsētā uzmeklējis 58 gadus veco kungu un piekāvis viņu. Pēc tam abi iekšlietu sistēmas darbinieki aizveda cietušo uz nomaļāku vietu, kur vēlreiz piekāva un atstāja. Vēlāk slimnīcā cietušais nomira, bet aizdomās par notikušo policistu, cietumsargu un sievieti aizturēja.

Radio rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no likumpārkāpumā iesaistītajiem ir Jēkabpils policijas inspektors Salvis Tihanovskis, kurš 2011.gada 25.janvārī bija iesaistīts spēļu zāles "Fēnikss" aplaupīšanas lietas atklāšanā, noziedznieku aizturēšanā. Toreiz laupīšanā iesaistītie policisti Tihanovski apšaudē sašāva.

2011.gada pilsētas svētkos Salvim Tihanovskim un otram apšaudē cietušajam Rimam Švedam piešķīra Gada jēkabpiliešu titulus, bet pēc tam Tihanovskis kļuva arī par Gada policistu, atgādina radio. Viņš bija arī viens no tiem, kas saņēma Jēkabpils pilsētas pašvaldības apbalvojumu.

Jau vēstīts, ka par šo noziegumu ir sākts kriminālprocess, notikušo izmeklē arī policijas Iekšējās drošības birojs. Abi vīrieši pēc notikušā apcietināti. Policija ziņo, ka aizdomās turētie nozieguma izdarīšanas brīdī bijuši alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!