Foto: Shutterstock

Pagājušā gada izskaņā Valsts policija (VP) Ludzas novadā aizturēja vīrieti, kurš 27. decembra naktī Kārsavā nolaupīja automašīnu "BMW". Likumsargi turpina izmeklēšanu, portālu "Delfi" informēja VP.

Pērn, 28. decembrī, policijā uzsākts kriminālprocess par to, ka Ludzas novadā, Kārsavā 1989. gadā dzimis vīrietis, nodarot miesas bojājumus 1971.gadā dzimušam vīrietim, nolaupīja automašīnu. Cietušais ar lūzumiem tika nogādāts tuvākajā slimnīcā, kur šobrīd turpina ārstēšanos.

Plašu operatīvo un izmeklēšanas darbību rezultātā, 28. decembrī mašīna tika atrasta Ludzas novadā, kā arī tika noskaidrots un aizturēts iespējamais vainīgais, kura dzīvesvietā, tika atrasts 2003. gadā dzimis vīrietis, kurš atradās meklēšanā par pagājušā gada 5. oktobrī paveiktu analoģisku noziegumu. Policija skaidro arī šīs personas saistību ar transportlīdzekļa nolaupīšanu 27. decembrī.

Aizturētajam draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 176.panta otrās daļas – par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa laupīšanu, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!