Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) svētdien aizdomās par personu nosūtīšanu seksuālai izmantošanai uz Angliju aizturēja kādu 24 gadus vecu Somijas pilsoni, informēja Valsts Policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Svētdien ONAP Narkotiku apkarošanas biroja (NAB) nodaļa Cīņai ar cilvēku tirdzniecību sadarbībā ar Valsts Robežsardzes darbiniekiem aizdomās par sieviešu vervēšanu Latvijā un to nosūtīšanu seksuālai izmantošanai uz Angliju aizturēja 1981.gadā dzimušu Somijas pilsoni, kurš dzīvoja Anglijā.

ONAP uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta “Par cilvēku tirdzniecību, ja to izdarījusi organizēta grupa”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu.

Policijas darbinieki turpina pirmstiesas izmeklēšanu, lai noskaidro citas iespējamās iesaistītās personas minētā noziedzīgā nodarījuma īstenošanā.

Šogad ONAP ir bijuši 16 gadījumi, kad tikušas fiksētas noziedzīgas darbības, kas saistītas ar cilvēku tirdzniecību. Piecos no šiem gadījumiem uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Kriminālprocesa likumu, kas stājās spēkā šā gada oktobrī.

Šis ir otrais gadījums, kad Latvijā par šādu noziedzīgu nodarījumu tiek aizturēts Somijas pilsonis. 2004. gada 31. janvārī, sadarbojoties Latvijas, Igaunijas un Somijas policijas un robežsardzes darbiniekiem, operatīvo meklēšanas pasākumu kompleksa laikā Rīgas starptautiskajā autoostā aizdomās par cilvēku tirdzniecību un personu nosūtīšanu seksuālai izmantošanai organizētā grupā ONAP NAB darbinieki aizturēja 1959.gadā dzimušu Somijas pilsoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!