Aizdomās par 30 tonnu cukura kontrabandu lielos apmēros grupā pēc iepriekšējās vienošanās policija aizturējusi trīs muitniekus un iespējamo kontrabandas organizatoru.
Kā apstiprināja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, aizdomās par cukura kontrabandu, ko 25.janvārī Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja (ONKAB) darbinieki atklāja Juglas papīrfabrikas teritorijā, policija aizturējusi pavisam sešas personas, no kurām trīs esot muitnieki.

Divi muitnieki apcietināti un ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, bet vienam piemērots cits drošības līdzeklis. Leiškalns informēja, ka ONKAB darbinieki vakar, 29.janvārī, aizturēja Rīgas rajona iedzīvotāju, 1959.gadā dzimušo Aleksandru V, kurš, iespējams, ir kontrabandas organizators.

Jāatgādina, ka ONKAB Juglas papīrfabrikas teritorijā aizvadītās nedēļas nogalē atklāja 30 tonnas pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes cukura, kura tirgus vērtība ir ap 10 000 latu.

Brīdī, kad notikuma vietā ieradās policisti, cukuru pārkrāva no vienas kravas automašīnas citā. Atsavinātais cukurs bijis safasēts 50 kilogramu maisos ar AS "Jelgavas cukurfabrika" marķējumu. Pēc sākotnējas informācijas, cukurs Latvijā ievests no Igaunijas. Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 190.panta 2.daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!