Šī gada deviņos mēnešos 31 iekšlietu sistēmas darbiniekam piemērots disciplinārsods par dienesta pienākumu pildīšanu alkohola reibumā, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) apkopotā informācija.
Šogad par dienesta disciplīnas pārkāpumiem, kas bijuši saistīti ar alkoholisko dzērienu lietošanu, IeM sistēmas iestāžu darbiniekiem piemēroti 80 disciplinārsodi, kas ir 8% no kopējā disciplinārpārkāpumu skaita.

IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamentā skaidroja, ka apreibinošo vielu ietekmē pieļauto dienesta disciplīnas pārkāpumu skaits katru gadu samazinās. Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, šogad kopējais šādu pārkāpumu skaits samazinājies par 36%, bet pārkāpumu, kas izdarīti dienesta laikā, ir par 46% mazāk.

Deviņos mēnešos pret 58 cilvēkiem, kas nozieguma izdarīšanas brīdī bija IeM darbinieki, celtas apsūdzības par pēdējos divos gados izdarītajiem noziegumiem. Par dažādiem noziegumiem šogad notiesātas 33 personas, kas pārkāpumu brīdī bijušas kādas no IeM sistēmas iestādēm darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!