Tiesu debatēs Latgales apgabaltiesā piektdien prokurors pieprasīja Daugavpils policista slepkavībā un citos noziegumos apsūdzēto Nikolaju Ļebedevu sodīt ar brīvības atņemšanu uz mūžu, informēja tiesājamā aizstāvis Valdis Kudiņš. Viņš pavēstīja, ka spriedumu krimināllietā nolasīs 24.oktobrī.
Ļebedevu apsūdz par slepkavību, laupīšanu, slepkavības mēģinājumu, draudiem, kā arī par nelikumīgām darbībām ar šaujamieročiem un aukstajiem ieročiem ilgstošā laika posmā - no 1996. līdz 1999.gadam.

Atbilstoši izmeklēšanas materiāliem 1998.gada 31.janvāra vakarā Ļebedevs un viņa kompanjons, kura personību vēlējās noskaidrot policijas patruļdienesta darbinieki, atklāja uz policistiem uguni. Apšaudes laikā policijas kaprāli Česlavu Daļecki ievainoja, bet policijas virsseržantu Genādiju Kalašņikovu un vienu no uzbrucējiem - nošāva.

Nāvējošo šāvienu uz Kalašņikovu raidījis tieši Ļebedevs, kas no notikuma vietas aizbēga. Netālu no notikuma vietas policijas darbinieki atrada automašīnu, kurā bija uzņēmēja Leonīda Borohova līķis. Borohovu abi vīrieši bija spīdzinājuši, līdz tas no gūtajiem ievainojumiem mira. Līdz aizturēšanai 1999.gada jūnijā Ļebedevs slēpās Lietuvā.

Savukārt Kudiņš sacīja, ka, viņaprāt, apsūdzība balstās uz pieļāvumu pamata un visi pierādījumi liecinot par cita lietā iesaistītā nošautā Ivanova vainu. Ļebedevs kategoriski noliedzot savu vainu visos viņam inkriminētajos noziegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!