Foto: LETA
Par sava astoņus gadus vecā dēla nogalināšanu izēstas ievārījuma burciņas dēļ apsūdzētās Gaļinas Rengas aizstāvis advokāts Armands Stumbergs Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā iesniedzis apelācijas sūdzību par Rengu notiesājošo spriedumu, informēja uzzināja tiesā.

Apelācijas sūdzība tiesā saņemta 21.jūlijā, un jautājums par tās tālāko virzību vēl nav izlemts.

Jau ziņots, ka Latgales priekšpilsētas tiesa 2.jūnijā par sava dēla nogalināšanu apsūdzētajai Gaļinai Rengai piesprieda 16 gadus reālu cietumsodu ar policijas kontroli uz trīs gadiem un bez mantas konfiskācijas. Līdz ar to tiesas piespriestais sods ir lielāks nekā prokurora prasītais - reāla brīvības atņemšana uz 13 gadiem bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz trim gadiem.

Kā ziņots, 2012.gada 8.augustā mediķi saņēma izsaukumu uz kādu Rīgas centra dzīvokli, kur viņi konstatēja, ka 2004.gadā dzimušais zēns, uz kura ķermeņa bijuši redzami miesas bojājumi, jau ir miris.

Policisti aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies bērna nāve, aizturēja 1979.gadā dzimušo bērna māti un 1973.gadā dzimušo bērna patēvu, kuriem tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Neilgi pēc nonākšanas cietumā viņš izdarīja pašnāvību pakaroties.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētā ieslēdza savu mazgadīgo dēlu vannasistabā, tādējādi neļaujot iziet pastaigāties. Atrodoties vannasistabā, puisēns bez pieaugušo atļaujas apēda ievārījumu. Apsūdzētā ar savu vīru nolēma mazgadīgo fiziski sodīt, līdz ar to bērnam tika nodarīti miesas bojājumi, kas nebija savienojami ar dzīvību.

Māte pie kriminālatbildības tiek saukta pēc Krimināllikuma (KL) 174.panta 2.daļas par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo, kā arī pēc KL 117.panta 2. un 10.punkta par slepkavību, kas izdarīta personu grupā, vainīgajam apzinoties, ka upuris ir bezpalīdzības stāvoklī. Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!