Valmieras rajona prokuratūra ir cēlusi apsūdzības abiem par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizdomās turētajiem Cēsu rajona Policijas pārvaldes Ceļu policijas darbiniekiem Andrim Brokeram un Laurim Salmiņam; pagaidām netiek izpausts, pēc kuriem Krimināllikuma pantiem abi ir apsūdzēti.
Valmieras rajona prokuratūras prokurore Vineta Žērbele sacīja, ka izmeklēšanas interesēs pagaidām sīkāka informācija par šīs krimināllietas gaitu netiks izpausta. Par apsūdzības pantiem prokuratūra informēs tad, kad lietu sūtīs uz tiesu. Tas varētu notikt jūlijā.

Valsts policijas vadība no dienesta pienākumu pildīšanas atstādinājusi pagājušajā nedēļā aizturēto Cēsu Ceļu policijas priekšnieku Andri Brokeru un viņa vietnieku Lauri Salmiņu.

Pagaidām viņu pienākumus veic Kārtības policijas priekšnieks Valdis Suhanovs, informēja Cēsu rajona Policijas pārvaldes priekšnieks Jānis Kalniņš. Pašlaik vēl nav izlemts jautājums, kurš vēlāk Cēsīs pildīs Ceļu policijas priekšnieka pienākumus.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses centra priekšniece Kristīne Mežaraupe sacīja, ka policijā ierosināta arī dienesta pārbaude.

Brokeru un Salmiņu Valsts policijas Iekšējās drošības birojs aizturēja aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Brokers tiek vainots dokumentu viltošanā un viltotu dokumentu izmantošanā pagājušajā gadā no 27.oktobra līdz 3.novembrim.

Brokers un Salmiņš tiek turēti aizdomās saistībā ar kāda administratīvā materiāla izskatīšanu, kas tika noformēts par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, lēmuma pieņemšanu tajā un turpmāko lēmuma maiņu.

Pērnā gada nogalē Cēsu policija par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā aizturējusi kādu cilvēku, par ko noformējusi arī protokolu. Brokers pieņēmis lēmumu par naudas soda uzlikšanu vainīgajam un autovadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.

Šis lēmums tika pārsūdzēts. Atkārtoti izskatot materiālus, vīrietis sodīts nevis par automašīnas vadīšanu reibumā, bet gan par to, ka nav ziņojis par vainīgo šoferi. Līdz ar to viņam piemērots mazāks sods.

Brokers ir neizpratnē par aizturēšanu un viņam izvirzītās apsūdzības neatzīst.

Gan Salmiņam, gan Brokeram piemērots drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!