Drošības policijā (DP) šonedēļ tika uzsākts kriminālprocess par viltota Rīgas Tehniskās universitātes diploma un tā pielikuma par augstākās izglītības iegūšanu realizāciju. Viens no šīs lietas ietvaros aizturētajiem piedāvāja kukuli DP darbiniekiem, lai izvairītos no drošības līdzekļa piemērošanas, informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.
Krimināllietas ietvaros otrdien tika aizturētas trīs personas: Sergejs G., Svetlana L. un Surens T., tika veiktas vairākas kratīšanas ar aizdomās turēto saistītajās adresēs.

Kratīšanas laikā tika atrasti un izņemti virkne lietisko pierādījumu - dokumenti tostarp arī starptautiski atzīti, kas iespējams ir izmantoti ārvalstīs, dokumentu sagataves, personu fotogrāfijas un spiedogi.

Svetlanai un Surenam ir piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu. Savukārt, Sergejs G., lai attiecībā pret viņu netiktu piemērots drošības līdzeklis apcietinājums - piedāvāja Drošības policijas darbiniekam kukuli 5 000 ASV dolārus.

Veicot operatīvos pasākumus Sergejs G. ceturtdien tika aizturēts kukuļdošanas brīdī. Attiecībā pret Sergeju G. ir uzsākts kriminālprocess par kukuļdošanu. Notiek izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!