Par divu sieviešu sabraukšanu alkohola reibumā tiesājamajam automašīnas "Volvo 740" vadītājam, 1967.gadā dzimušajam Aleksandram, prokurors pieprasījis četru gadu cietumsodu.
Nenoliedzot tiesājamā vainu, advokāts lūdzis tiesu nepiemērot reālu brīvības atņemšanu, jo uzskata, ka ceļu satiksmes negadījumu izraisījušais vīrietis nav sabiedrībai bīstams, bet cietuma skola reti kuram nāk par labu.

Kā argumentus, kādēļ Aleksandrs nebūtu jāsēdina cietumā, advokāts minēja apsūdzētā atzīšanos nodarītajā, savas vainas nožēlošanu, materiālās palīdzības par 650 latiem sniegšanu bojā gājušo ģimenēm, kā arī to, ka viņš materiāli palīdz arī savai māsai, 2.grupas invalīdei, divu viņas nepilngadīgo bērnu uzturēšanā.

Analizējot notikušo ceļu satiksmes negadījumu, advokāts uzsvēra, ka no tā būtu varējis arī izvairīties, ja bojā gājušās sievietes būtu ievērojušas ceļu satiksmes noteikumus un nebūtu gājušas automašīnu braukšanas virzienā pa ceļa braucamo daļu.

Kā ziņots, pagājušā gada 1.oktobrī aptuveni plkst.15.30 Daugavpils rajona Višķu pagastā, uz ceļa Peipiņi-Spiķi, Aleksandrs netika galā ar transporta līdzekļa vadību un uzbrauca divām sievietēm. Abas ceļu satiksmes negadījumā cietušās notikuma vietā no gūtajiem miesas bojājumiem mira.

Spēkrata trieciens bija tik spēcīgs, ka abas sievietes no ceļa aizlidojušas vairākus desmitus metru. Kājas potītes lūzumu sadursmē guva arī automašīnas vadītājs.

Pašlaik ceļu satiksmes negadījumā bojā gājušās, 1955.gadā dzimušās Ijas, diviem nepilngadīgajiem bērniem Višķu pagasttiesa noteikusi aizbildņus. Viņas 13 gadus vecā meita dzīvo pie savas vecākās pusmāsas, bet 15 gadus vecais dēls - pie vectēva.

Bērnu tēvam Višķu pagasttiesa nolēmusi atņemt vecāku tiesības, jo bieži lieto alkoholu un cietsirdīgi izturas pret saviem bērniem. Viņš nespēj sniegt tiem arī nepieciešamo materiālo atbalstu. Traģiskā ceļu satiksmes negadījuma brīdī nepilngadīgo bērnu tēvs nedzīvoja ģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!