Foto: Scanpix
Par slepkavības draudiem sievai un sazināšanās aizlieguma neievērošanu, Rīgas rajona tiesa kādam vīrietim pērn novembra beigās piemēroja 260 stundu piespiedu darbu, lasāms anonimizētajā tiesas spriedumā.

Vīrietis draudēja izdarīt slepkavību un nodarīt smagus miesas bojājumus savai sievai, baidoties, ka viņa varētu izšķirties. Notiesātais arī mēģināja iebiedēt, draudot izdarīt pašnāvību pats, draudot izsist sievai zobus, sūtot bildes ar šaujamieroci, liekot saprast, ka draudi var tikt izpildīti.

Jau iepriekš Rīgas rajona tiesa pieņēma lēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, ar kuru vīrietim uzlikts pienākums atstāt kopīgo dzīvesvietu ar sievu.

Persona ļaunprātīgi nepildīja tiesas lēmumu, turpinot mēģināt sazināties ar sievieti, kā arī ierodoties viņas dzīvesvietā.

Tiesa atzina vīrieti par vainīgu, piespriežot viņam 260 stundas piespiedu darba. Kopā vīrietim gan nāksies strādāt 343 stundas, jo šim spriedumam klāt pieskaitīts agrāks Rīgas rajona tiesas spriedums, ar kuru vīrietim ne tikai piespriests piespiedu darbs, bet arī uz trim gadiem atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!