Foto: LETA
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā viena persona pie kriminālatbildības saukta par savas draudzenes slepkavību ar sevišķu cietsirdību, kā arī lietā apsūdzēta vēl viena persona, kura palīdzējusi slēpt nozieguma pēdas, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Kā norādīts lēmumā, 28. februārī apsūdzētais ieradās savas draudzenes dzīvesvietā Maskavas ielā, Rīgā, un starp viņiem izcēlās strīds. Dusmu iespaidā apsūdzētais paņēma nazi un izdarīja 15 naža dūrienus cietušajai. Sieviete no gūtajām traumām mirusi.

Pēc draudzenes noslepkavošanas apsūdzētais paņēma viņas mobilo telefonu un, izmantojot mobilo lietotni, no viņas bankas konta uz savu bankas kontu veica naudas pārskaitījumus, kā arī nozaga no dzīvokļa draudzenes divus mobilos telefonus, planšetdatoru un bankas maksājumu karti.

Persona apsūdzēta par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 117. panta 4. punktā, Krimināllikuma 193. panta 2. daļā un Krimināllikuma 175. panta 1. daļā, un Krimināllikuma 193. panta 2. daļā.

Savukārt otrs vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 313. panta 2. daļas par sevišķi smaga nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu. Tā izpaudusies kā palīdzības sniegšana nozieguma izdarīšanas vietas uzkopšanā un nozieguma vietā esošo pēdu slēpšanā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Ieraksts tiesu kalendārā liecina, ka krimināllietā apsūdzēti divi vīrieši. Lietu plānots sākt skatīt mutvārdu procesā atklātā tiesas sēdē 2020. gada 27. janvārī pulksten 14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!