Foto: PantherMedia/Scanpix
Alojas novada domes preses sekretāres Ievas Drones un viņas septiņus gadus vecā dēla slepkavībā apsūdzētais pārsūdzējis apelācijas instances tiesas spriedumu, ar kuru viņam saglabāta iepriekš piespriestā brīvības atņemšana uz 18 gadiem ar mantas konfiskāciju, apliecināja Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

Tagad lieta būs jāskata Augstākās tiesas Senātam.

Janvāra vidū Augstākā tiesa jaunietim saglabāja pirmās instances tiesas piespriesto brīvības atņemšanu uz 18 gadiem ar mantas konfiskāciju. Arī otrai šajā lietā apsūdzētajai pusaudzei – nonāvētās sievietes meitai – Augstākā tiesa sodu nemainīja. Viņa ar Vidzemes apgabaltiesas spriedumu tika sodīta ar nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Lai gan pusaudzei galīgais sods netika mainīts, tiesa viņu attaisnoja attiecībā uz neziņošanu par noziegumu. Tiesa šajā daļā meiteni attaisnoja, jo pusaudzei apsūdzība ir par pēdu dzēšanu, līdz ar to viņa ir saistīta ar šo noziedzīgo nodarījumu un tāpēc nevar būt apsūdzība par neziņošanu, jo viņai nav jāziņo pret sevi, paskaidroja Kataja.

Jau ziņots, ka Vidzemes apgabaltiesa, kas lietu izskatīja pirmajā instancē, apsūdzēto jaunieti atzina par vainīgu divu personu noslepkavošanā. Viņam tika noteikta brīvības atņemšana uz 18 gadiem ar mantas konfiskāciju. Savukārt lietā apsūdzētā pusaudze atzīta par vainīgu iepriekš neapsolītā nozieguma pēdu slēpšanā un mantas tīšā bojāšanā un dedzināšanā. Pusaudze ar apgabaltiesas spriedumu tika sodīta ar nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

2010.gada 14.decembrī policijā tika saņemta informācija, ka Staicelē kādās mājās Purva ielā redzami dūmi. Notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji un pēc piedūmojuma likvidācijas kādā ēkā atrada 1968.gadā dzimušās Drones un viņas 2003.gadā dzimušā dēla līķi.

Sievietei bija durtas brūces krūtīs, bet zēnam – pārgriezta rīkle.

Policija drīz vien aizturēja 1989.gadā dzimušu Alojas novada iedzīvotāju un 1995.gadā dzimušo Drones meitu.

Jaunieti tiesa apcietināja, bet meitene tika ievietota aprūpes iestādē.

Pēc apsūdzības domām, slepkavības motīvs ir sadzīvisks, proti, Drones meitas draugs sastrīdējies ar Droni, kura viņu izdzinusi no mājas.

Jaunietis pēc tam lietojis alkoholu un, kad naktī atgriezies, aicinājis draudzeni sev līdzi, taču iejaukusies māte, un, sadzīvisku motīvu vadīts, puisis viņu nodūris.

Savukārt puika nogalināts, jo tika uzskatīts par liecinieku mātes slepkavībai.

Jaunietis psihiatriskajā ekspertīzē atzīts par pieskaitāmu.

Vēlāk laikraksts "Diena" vēstīja, ka viens no meitenes pagātnes traumatiskākajiem notikumiem varētu būt bijis saistīts ar mātes draudzību ar futbola treneri, kurš viņai esot uzmācies. Tiesa par to pusmūža vīrietim 2009.gada sākumā piespriedusi divu gadu cietumsodu, 360 latu naudas sodu, kā arī likusi samaksāt cietušajai vairāk nekā 10 000 latu lielu morālo kompensāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!