Otrdien Jelgavas rajona Ozolnieku novadā aizdomās par 20 kilogramu dzīvsudraba kontrabandu un realizāciju, aizturēts agrāk tiesāts vīrietis, portālu "Delfi" informēja policijā.
Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) sadarbībā ar Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldi, nozieguma izdarīšanas brīdī Ozolnieku novadā, aizdomās par nelikumīgu sevišķi bīstamas ķīmiskas vielas – dzīvsudraba, kontrabandu un realizāciju, aizturēja 1956.gadā dzimušu vīrieti.

Agrāk par zādzībām un huligānismu tiesātais vīrietis 20 kilogramus dzīvsudraba gatavojās pārdot par 15000 ASV dolāriem (jeb 7155 latu). Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, dzīvsudrabs ir kontrabandas ceļā ievests no Krievijas.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par bīstamas vielas pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajai personai.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu atsavinātā dzīvsudraba izcelsmi, piegādes kanālus, kā arī citas noziegumā iesaistītās personas.

Līdzīga aizturēšana, kad 20 gadus vecs jaunietis mēģināja realizēt 33.5 kilogramus dzīvsudraba, notika 2003.gada 24.jūlijā. ONAP darbinieki jaunieti toreiz aizturēja Rīgā, Lielirbes ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!