Foto: Publicitātes foto

Rīgas pašvaldības policija (RPP) par egles zādzību Iļģuciemā aizturēja manāmi iereibušu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja RPP.

Piektdien, 25. novembrī, neilgi pēc pulksten 2 naktī, patrulējot Iļģuciema apkaimē, RPP pamanīja vīrieti, kurš tumšajā diennakts laikā manāmā alkohola reibumā gar ceļa malu nesa egli, pēc kā policisti nolēma apturēt operatīvo transportlīdzekli un uzrunāt iereibušo kungu.

Sarunas laikā vīrietis paskaidroja, ka egli iegādājies pilsētas centrā par 17 eiro un dodas uz dzīvesvietu. Taču, apskatot egli, likumsargi konstatēja, ka tā ir iestādīta podā un tai virsū ir veikala cenu zīme – 23 eiro, pēc kā kārtības sargi nolēma apsekot tuvāko degvielas uzpildes staciju, kur pie ieejas bija redzamas līdzīgas egles podos ar identiskām cenu zīmēm.

Degvielas uzpildes stacijas darbinieks paskaidroja, ka pēdējās dienas laikā egli neviens nav iegādājies, un, apskatot videonovērošanas kameras ierakstu, apstiprinājās, ka vīrietis nozadzis vienu no eglēm.

Ņemot vērā notikuma apstākļus, vīrietis nogādāts Valsts policijas iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

RPP atgādina, ka par zādzību nelielā apmērā draud kriminālatbildība, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!