Foto: Publicitātes foto

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki aizdomās par krāpnieciskām darbībām ar Eiropas Savienības (ES) finanšu līdzekļiem aizturējuši trīs vīriešus - divus kāda lauksaimniecības un celtniecības tehnikas pārdošanas uzņēmuma darbiniekus, kā arī tā vadītāju, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse.

Šā gada maijā ENAP tika sākti vairāki kriminālprocesi saistībā ar kāda lauksaimniecības un celtniecības tehnikas pārdošanas uzņēmuma, kas ir viens no vadošiem uzņēmumiem Baltijas tirgū un ar māteskompāniju Igaunijā, īstenotajām aktivitātēm Lauku atbalsta dienesta administrētajos ES projektos "Lauku saimniecību modernizācija" un "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai".

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, policija aizturējusi uzņēmuma SIA "Stoller" vadītāju un divus darbiniekus.

"Stoller" pārstāve Ieva Treija pirms brīža sarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv" noliedza, ka būtu aizturēta uzņēmuma vadība un tiktu veiktas kādas pārbaudes. Viņa apgalvoja, ka pēc pieprasījuma, sadarbojoties ar Ekonomikas policiju, maijā tika sniegta pieprasītā informācija un dokumenti par vienu konkrētu darījumu, taču līdz pat šim brīdim nevienai personai neesot uzrādīta apsūdzība. "Par mūsu uzņēmumu darbības caurspīdīgumu liecina tas, ka kompānijas, kas strādā ar Eiropas fondu līdzfinansējumu, katru gadu ir pakļautas vairākām neatkarīgām finanšu kontroles un audita procedūrām, kas apstiprina mūsu darbības tiesiskumu un pārskatāmību. Mēs arī turpmāk būsim atvērti sadarbībai ar tiesībsargājošajām institūcijām, tostarp arī sadarbībai tādu nelabvēļu saukšanai pie atbildības, kas izplata apmelojošu informāciju ar mērķi graut mūsu uzņēmumu reputāciju", pauž uzņēmuma pārstāve.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmums jau ilgstoši īstenojis krāpnieciskas darbības, pārdodot tehniku vietējām zemnieku saimniecībām un fiziskām personām, mākslīgi palielinot tehnikas patieso vērtību un starpību izmaksājot klientam skaidrā naudā.

Aizdomās par šo noziedzīgo nodarījumu tika aizturēti divi uzņēmuma darbinieki un vadītājs, kurš ir Igaunijas pilsonis. Aizturētajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.
Lai sekmētu izmeklēšanu, ENAP lūdz iedzīvotāju palīdzību un aicina atsaukties ikvienu, kuram minētie vīrieši ir piedāvājuši veikt krāpnieciskas darbības, zvanot uz ENAP uzticības tālruni 67208663.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!