Foto: LETA

Ar pirmdienu, 18. jūliju, par policijas darbinieka vispārīgo pienākumu nepildīšanu un Valsts policijas (VP) ētikas normu pārkāpumiem no dienesta policijā atvaļināta persona, kura bijusi klātesoša 20. maija notikumos Rīgā, kad cieta jaunietis, pirmdien tviterī norādījusi VP.

Kā norādījusi policija, Iekšējās drošības birojs (IDB) šajā lietā veic izmeklēšanu atbilstoši savai kompetencei.


IDB apliecināja, ka kriminālprocess par valsts amatpersonas bezdarbību sākts prokuratūrā un bija izdalīts no pamatlietas.
Birojs to saņēmis izmeklēšanas turpināšanai.

Plašākus komentārus IDB nesniedza.

Kā ziņots, VP atlaidīs kriminālpolicijas inspektori, kura nenovērsa dzīvesbiedra uzbrukumu puisim ar Ukrainas karogu, atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, svētdien ziņoja Latvijas Televīzija.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka maija beigās sabiedrību pāršalca ziņa par to, ka skolnieku ar Ukrainas karogu gājienā "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma" piekāvis kāds no auto pēkšņi izlecis vīrietis, kurš pats no notikuma vietas aizbēdzis, bet vēlāk atrasts mājas bēniņos aiz skursteņa un aizturēts.

Pēcāk arī publiski izskanēja, ka agresora dzīvesbiedre, kura notikuma brīdī viņam sēdējusi blakus auto, ir policijas darbiniece.

VP darbiniece, kuras dzīvesbiedrs piekāva skolnieku ar Ukrainas karogu uz pleciem, sākotnēji no darba tika atstādināta.

Tā kā pastāvēja aizdomas, ka sieviete palīdzējusi vīrietim slēpt savu auto un slēpties pašam, prokurore izdalīja atsevišķu procesu un nosūtījusi to izvērtēšanai Iekšējās drošības birojam.

Vīrietim, kurš maija beigās uzbruka skolniekam, kurš ar Ukrainas karogu devās no gājiena "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma", prokurors gatavoja priekšrakstu par sodu – 200 stundām sabiedriski derīga darba. Sitējs jaunietim ir arī samaksājis prasīto morālo kompensāciju.

Cietušā jaunieša advokāts Egons Rusanovs iepriekš norādījis, ka, pēc iepazīšanās ar priekšrakstu, gatavojas vērsties Ģenerālprokuratūrā ar sūdzību. Pēc viņa domām, tikai reāls cietumsods var atturēt citus no šādiem naida noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!