Foto: Valsts policija

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas aizdomās par 1925. gadā dzimuša vīrieša un 1936. gadā dzimušas sievietes dubultslepkavību Talsu novadā 23. marta naktī aizturējušas divus vīriešus, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Svētdien, 24. martā, tiesa abiem aizdomās turētajiem vīriešiem piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Piektdienas pašā vakarā, ap pulksten 22, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirknī saņemts izsaukums uz kādu spēļu zāli Talsu novadā, kur bija izcēlušās nekārtības. Informācija, kas sniegta Valsts policijai, liecinājusi par kādu personu, kura izklaides vietā veic huligāniskas darbības.

Ierodoties notikuma vietā, Valsts policija aizturējusi 1962. gadā dzimušu vīrieti stiprā alkohola reibumā un viņu nogādājusi policijas iecirknī. Personu ievietojot īslaicīgās aizturēšanas telpā, likumsargi pamanījuši uz aizturētā vīrieša apģērba asins traipus. Vīrietis, atbildot uz jautājumiem par asins traipiem, pastāstījis, ka ir piedalījies slepkavībā kādā privātmājā Talsu novadā.

Reaģējot uz informāciju, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas nekavējoties izbraukušas uz vīrieša norādīto adresi un tajā konstatējušas divu personu mirstīgās atliekas – 1925. gadā dzimuša vīrieša un 1936. gadā dzimušas sievietes ķermeņus ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Vienlaikus, turpinot iepriekš aizturētā vīrieša pratināšanu, noskaidrota otra iesaistītā persona – kāds 1991. gadā dzimis vīrietis. Viņš aizturēts tās pašas dienas naktī ap pulksten 1.20.

Turpinot skaidrot notikušā apstākļus, aizturētie vīrieši norādījuši, ka abi piektdien kopīgi lietojuši alkoholiskos dzērienus, taču pēcāk pietrūkusi nauda. Tāpēc abi devušies uz tuvumā esošo privātmāju nolūkā naudu iegūt.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118. panta 2. punkta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas personas. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tās laikā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi.

Portālam "Delfi" zināms, ka noslepkavotās personas ir Latvijas nacionālās pretošanās kustības dalībnieka Gunāra Astras vecākais brālis Harijs Astra un viņa sieva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!