Uzstājoties tiesu debatēs, prokurore Ligita Pētersone trešdien lūgusi piespriest brīvības atņemšanu uz desmit gadiem Igaunijas pilsonim Allanam Velam, kurš apsūdzēts par 29,8 kilogramu hašiša kontrabandu Latvijā.
Prokurore arī lūgusi kā papildsodu noteikt mantas konfiskāciju. Ceturtdien, 9.septembrī, tiesu debates lietā turpināsies.

Kā ziņots, 2003.gada 10.martā aizdomās par mēģinājumu no Lietuvas ievest Latvijā 29,8 kilogramus hašiša robežsargi aizturēja divus Igaunijas pilsoņus, no kuriem viens ir bijušais Igaunijas muitas darbinieks. Tiesas priekšā Rīgā stāsies tikai viens no viņiem, jo pret otru aizdomās turamo krimināllieta pierādījumu trūkuma dēļ izbeigta.

Apsūdzība 1965.gadā dzimušajam Allanam Velam celta pēc Krimināllikuma 190.panta 2.daļas par narkotisko vielu kontrabandu, kā arī pēc 253.panta 3.daļas par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu, ja šīs darbības veiktas atkārtoti personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Saskaņā ar apsūdzību 10.martā Vels un otrs aizturētais automašīnā "Opel Omega" bija paslēpuši un mēģināja Latvijā no Lietuvas ievest 29,8 kilogramus hašiša. Automašīnā tika atklāts slēpnis, kurā atradās 60 puskilograma briketes.

Nelegālajā tirgū viena hašiša grama cena svārstās no septiņiem līdz astoņiem latiem atkarībā no tā kvalitātes. Tādējādi atsavināto narkotiku vērtība ir 210 000-240 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!