Rīgas apgabaltiesa par heroīna glabāšanu lielos apmēros apsūdzētajam Ruslanam Fosteckim šodien piesprieda brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu un nosakot policijas kontroli uz trim gadiem.
Lai gan Fosteckis savu vainu atzina, tiesa tomēr uzskatīja, ka viņš vēlas izvairīties no atbildības par narkotiku tirdzniecību, jo tiesājamais apgalvoja, ka lielo narkotiku daudzumu iegādājies savām un savas sievas vajadzībām. Tiesa norādīja, ka Fosteckis aizturēts brīdi pēc narkotiku pārdošanas kādai personai. Šo cilvēku pie Fostecka bija nosūtījuši policijas darbinieki, lai pārbaudītu informāciju par to, ka Fosteckis nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību.

Narkotiku tirgošanu Fosteckis bija atsācis tikai dažas dienas pēc atbrīvošanas no apcietinājuma. Tiesa uzskata, ka tādējādi viņš, atrodoties apcietinājumā, neko nav pārdomājis.

Lietas materiālos atrodamas arī citu narkotiku lietotāju liecības par to, ka heroīnu viņi iegādājušies no cilvēka vārdā Ruslans, savukārt Fostecka civilsieva tiesai apliecinājusi, ka heroīnu sākusi lietot tikai pēc Fostecka aizturēšanas un nav zinājusi par viņa nodarbošanos.

Fostecka patēvam piederošajā garāžā Jaunciemā kratīšanas laikā policija bija atradusi elektroniskos svarus, uz kuriem tika atklātas narkotiku paliekas, kā arī lielu daudzumu mazās devās fasētu narkotiku.

Spriedumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā Augstākajā tiesā.

2000.gada pavasarī pie apsūdzētā policija atrada gandrīz 350 gramus heroīna. Viņam uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma (KL) 253.panta 4.daļas par sevišķi bīstamu narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu lielā apmērā.

Apsūdzība uzrādīta arī pēc KL 233.panta 3.daļas par šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Veicot kratīšanu 1971.gadā dzimušā Fostecka dzīvesvietā, tika atrasti un atsavināti 344,77 grami heroīna, 230 grami efedrīna kristālu un "F1" granāta. Viņš tika aizturēts viesnīcā "Latvija", kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Pagājušā gada 1.novembrī vīrietis no apcietinājuma tika atbrīvots, jo bija pavadījis cietumā pirms tiesas ilgāk nekā likumā atļauto pusotru gadu. Šā gada janvārī apsūdzētais atkal tika aizturēts, jo pie viņa atkārtoti atrada lielu daudzumu narkotisko vielu - efedrīna un metamfetamīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!