Foto: Shutterstock

13. un 14. novembrī Valsts drošības dienests (VDD) vairākos objektos Rīgā un tās apkaimē saistībā ar aizdomām par nelegālu ieroču tirdzniecību, starptautisko sankciju pārkāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu veicis tiesas sankcionētas procesuālās darbības, aizturot trīs personas, portālu "Delfi" informēja VDD.

Procesuālās darbības veiktas VDD izmeklētā kriminālprocesā, kas sākts 2018. gada 5. februārī pēc Krimināllikuma 84. panta 2. daļas - par Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO), Eiropas Savienības (ES) un citu starptautisko organizāciju noteikto sankciju vai par Latvijas noteikto nacionālo sankciju pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums, - un 195. panta 3. daļas - par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa.

Izmeklēšanā VDD veicis piecas sankcionētas kratīšanas ar aizturētajām personām saistītos objektos Rīgā un tās apkaimē, to laikā iegūstot pierādījumus saturošus dokumentus un datu nesējus. Izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka personu grupa prettiesiski veikusi liela ieroču apjoma piegādi Āfrikas valstīm, pret kurām vērstas ANO un ES noteiktās sankcijas.

Pēc nelikumīgajiem darījumiem veikta noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācija.

Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa un procesuālā statusa piemērošanu aizturētajām personām.

Lai izmeklēšana varētu noritēt netraucēti, VDD no plašākiem komentāriem par šo gadījumu atturas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!