Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļošanu aizturējis trīs personas – Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieka vietnieku un divas privātpersonas, no kurām viena ir bijušais Valsts policijas darbinieks, portālu "Delfi" informēja IDB.

IDB rīcībā ir informācija, ka kukuļdevējs, kura interesēs izbeigta pret viņu sāktā administratīvā lieta, ar starpnieka palīdzību devis kukuli Valsts policijas amatpersonai.

Visām trim personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, turklāt policijas darbiniekam piemērots aizliegums pildīt amata pienākumus.

IDB turpina pirmstiesas izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 320. panta 1. daļas par kukuļņemšanu, Krimināllikuma 322. panta 1. daļas par starpniecību kukuļošanā un Krimināllikuma 323. panta 1. daļas par kukuļdošanu.

Par kukuļņemšanu kā sods var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz diviem gadiem.

Par starpniecību kukuļošanā kā sods var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Tāds pats sods paredzēts par kukuļdošanu pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas.

Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju šobrīd IDB sniegt nevar.

TV3 ceturtdien vēsta, ka aizturētais policists, visticamāk, ir Aivars Stivriņš.

"Jebkura policijas darbinieka aizturēšana aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ir ārkārtas gadījums, kas ietekmē policijas reputāciju. Tomēr, pirms tiek pieņemti lēmumi vai izdarīti pārsteidzīgi secinājumi, sākotnēji jāsaprot, kas un, galvenokārt, kāpēc ir noticis. Jāņem vērā arī nevainīguma prezumpcija – neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā," portālam "Delfi" komentēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš piebilda, ka plašāk komentēt šo gadījumu nevar, jo izmeklēšanu veic IDB. Policija sadarbojas ar IDB un sniedz visu nepieciešamo atbalstu.

Iekšlietu ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Māris Zariņš portālam "Delfi" norādīja, ka šobrīd iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ir devies uz 88. Interpola Ģenerālo asambleju. Pirmdien, 21. oktobrī, pēc atgriešanās no komandējuma viņam paredzēta tikšanās ar Valsts policijas priekšnieku Ķuzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!