Foto: LETA
Par neatļautu ievārījuma burkas izēšanu nogalinātā zēna māte pie atbildības saukta arī par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos. Nosūtot lietu prokuratūrai, policija lūdza sievieti apsūdzēt tikai slepkavības atbalstīšanā.

Kā portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā, saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, māte dēlu ieslēgusi vannasistabā, tādējādi neļaujot iziet pastaigāties. Atrodoties vannasistabā, puisēns bez pieaugušo atļaujas apēdis ievārījumu. Uzzinot par to, apsūdzētā kopā ar savu nu jau mirušo vīru nolēmusi zēnu fiziski sodīt, vēsta prokuratūrā.

Sodot zēnu, apsūdzētā māte kopā ar vīru mazgadīgajam ar kājām spēra pa vēderu, vairākkārt iesita arī ar siksnu pa zēna ķermeni, liecina apsūdzība. Tad bērns tika ievietots vannā un viņam no šļūtenes tika liets virsū auksts ūdens, pēc tam viņš tika nolikts uz grīdas un atstāts tur guļam, informēja prokuratūrā.

Secinot, ka bērns ir miris, sieviete mazgāja grīdu līdz brīdim, kamēr atbrauca mediķi.

Prokuratūra māti nolēmusi saukt pie kriminālatbildības par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī un, ja to izdarījusi personu grupa.

Likums par šādu noziegumu kā sodu paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Sieviete saukta pie atbildības arī par cietsirdību un vardarbību pret mazgadīgo, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Iepriekš policija, nosūtot lietu prokuratūrai, sievieti lūdza apsūdzēt vien par sevišķi pastiprinošos apstākļos izdarītas slepkavības atbalstīšanu.

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Jāatgādina, ka 8.augusta vakarā pēc plkst.20 mediķi saņēmuši izsaukumu uz kādu Rīgas centra dzīvokli, kur viņi atrada 2004.gadā dzimuša zēna līķi. Mediķus uz notikuma vietu izsauca pārējie ģimenes bērni.

Policisti aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies bērna nāve, aizturēja 1979.gadā dzimušo bērna māti un 1973.gadā dzimušo bērna patēvu. Abi iepriekš ir tiesāti par citiem noziegumiem.

Vēlāk tiesa abus vecākus apcietināja, un patēvs cietumā izdarīja pašnāvību, bet māte, kura bija jauna bērna gaidībās – ieslodzījumā dzemdēja.

Ziņu aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka abi vecāki astoņus gadus veco dēlu nogalinājuši, jo bērns izēdis visu ievārījumu. Nogalinātā zēna autopsija liecinot, ka zēns pirms miršanas ēdis tikai ievārījumu, kas bijušas vienīgās ēdiena paliekas mirušā zēna kuņģī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!