Ekonomikas policija aizdomās par Igaunijas uzņēmēju apkrāpšanu lielos apmēros aizturējusi trīs vīriešus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Linda Neimane – Zobena.

Izmeklēšanā policija noskaidroja, ka šā gada jūlijā aizdomās turētais Reinis piedāvāja savam līdzdalībniekam Jurim nopelnīt, sameklējot uzņēmumu, kas veiktu grants drupināšanas darbus trešajam aizdomās turētajam Kasparam piederošajā karjerā Ķeguma novadā.

Vīrieši plānoja vēlāk par padarīto darbu nemaksāt. Lai vieglāk pārliecinātu potenciālos uzņēmējus piekrist līguma nosacījumiem un veikt nepieciešamos darbus produkcijas izstrādei, Reinis un Kaspars iedeva Jurim līgumus, kas apstiprināja faktu, ka gatavajai produkcijai esot pircēji.

Darbu veikšanai pieteicās kāda Igaunijas uzņēmējsabiedrība, kuras kontā Juris pārskaitīja 1500 latus kā daļu no priekšapmaksas, ko viņam iedeva Reinis. Krāpnieki plānoja, ka darbu veikšanas gaitā Jurim būtu jāpierunā darba veicējus strādāt pēc iespējas ilgāk bez samaksas, solot norēķināties pilnībā pēc darbu pabeigšanas.

Kad Igaunijas uzņēmēji saprata, ka par padarīto darbu pasūtītājs nemaksās, un jau sākotnēji minētā darba pasūtījums bija plānots kā krāpšana, viņi vērsās ar iesniegumu Valsts policijas Ekonomikas policijas pārvaldē.

Aizturētajiem vīriešiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums un policija turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!