Foto: DELFI
Par 2008.gada nogalē Mārupē notikušo uzbrukumu kompānijas "G4S Latvia" inkasācijas automašīnai un inkasenta slepkavību apsūdzētā Kristīne Ozoliņa pirmās tiesu instances spriedumu ir pārsūdzējusi, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas apgabaltiesā.

Rīgas apgabaltiesa pērn Ozoliņai piesprieda 11 gadus cietumā, un 4.janvārī viņa tiesas lemto ir pārsūdzējusi. Apsūdzētā tiesā savu vainu neatzina, lūdzot viņu attaisnot. Spriedumu pārsūdzējusi arī sievietes advokāte.

Bijušajam Rīgas kriminālpolicistam Jānim Ozoliņam piespriests 13 gadu cietumsods, taču tiesā vēl nav informācijas par to, vai arī viņš spriedumu pārsūdzējis. Savukārt trešais apsūdzētais Georgs Ivanovskis, kuram tiesa piesprieda 10 gadus cietumā, vēl nav saņēmis tulkotu sprieduma tekstu.

Spriedumu līdz šim nav pārsūdzējusi arī prokuratūra.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka valsts apsūdzības uzturētāja prokurore Inese Šulte Jāni Ozoliņu lūdza sodīt ar 18 gadu reālu brīvības atņemšanu. Viņa sievai Kristīnei Ozoliņai prokurore lūdza piemērot 16 gadu cietumsodu, savukārt inkasentu Ivanovski valsts apsūdzības uzturētāja lūdza sodīt ar 15 gadu reālu brīvības atņemšanu.

2008.gada 17.decembra vakarā Mārupē notika bruņots uzbrukums firmas "G4S Latvia" inkasācijas automašīnai. Viens inkasents tika nogalināts, bet otrs - ievainots. Tika nolaupīti gandrīz 300 000 latu, kuri joprojām nav atrasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!