Foto: Ieva Čīka/LETA
Pierīgas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēta sieviete par to, ka izdarīja svešas mantas piesavināšanos, būdama persona, kurai šī manta uzticēta, sveša maksāšanas līdzekļa izmantošanu un noziedzīgi iegūtu naudas līdzekļu legalizāciju, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā sieviete, kurai ir grāmatveža speciālā izglītība, kā arī jau agrāk sodīta par mantiska rakstura noziegumu izdarīšanu, būdama kāda kunga uzticamības persona saskaņā ar abu mutisku vienošanos, apņēmās no kungam piederoša nekustamā īpašuma īrniekiem atbilstoši ikmēneša rēķiniem saņemt maksājumus par īpašuma īri un komunālajiem pakalpojumiem un nodot tos kungam.

Pretēji vienošanās nosacījumiem apsūdzētā sieviete, mantkārīgu motīvu vadīta, nolūkā prettiesiski iegūt svešu mantu, no īpašuma īrniekiem iegūtos finanšu līdzekļus nenodeva kungam, bet piesavinājās un izlietoja savām personīgajām vajadzībām.

Kopumā laika posmā no 2015. gada novembra līdz 2016. gada jūnijam sieviete izdarīja svešas mantas piesavināšanos 2170.02 eiro apmērā.

Turklāt apsūdzētā sieviete savā rīcībā ieguva cietušā kunga bankas norēķinu kontam piesaistītos internetbankas datus un, mantkārīgu motīvu vadīta, apzinoties, ka nelikumīgi izmanto maksāšanas līdzekli, uz cietušā kunga vārda reģistrējās dažādos ātro kredītu uzņēmumos, kas, būdami maldināti par klienta profila īpašnieku, kura patiesā lietotāja bija apsūdzētā sieviete, pieņēma lēmumus par kredītu piešķiršanu un uz cietušā bankas norēķinu kontu pārskaitīja naudas aizdevumus. Iegūtos naudas līdzekļus, slēpjot to piederību, apsūdzētā sieviete no cietušā kunga bankas norēķinu konta pārskaitīja uz sev piederošajiem bankas norēķinu kontiem un izlietoja tos savām vajadzībām.

Apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 179. panta pirmās daļas, 193. panta otrās daļas un 195. panta pirmās daļas. Par šādiem pārkāpumiem tiesa var piemērot līdz pieciem gadiem ilgu cietumsodu.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai (Jūrmalā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!