Foto: Pixabay
Par izvairīšanos maksāt uzturlīdzekļus saviem trim mazgadīgajiem bērniem, kādam vīrietim Rīgas Austrumu prokuratūras prokurore sastādīja priekšrakstu par sodu, kurā piemēroja viņam sabiedrisko darbu uz 140 stundām, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Minētais vīrietis izvairījās no tiesas nolēmuma pildīšanas, ar kuru uzlikts pienākums apgādāt savus bērnus un dot tiem uzturu.

Prokurore viņu saukusi pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 170. panta, kur sankcija paredz sodu – īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietim ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas spriedumu noteikts maksāt uzturlīdzekļus saviem trīs mazgadīgajiem bērniem. Apsūdzētais, zinot viņam uzlikto pienākumu, nepilnu sešu gadu laikā nemaksāja šos uzturlīdzekļus, būdams darbspējīga persona, neguva legālus ienākumus, nestājās darba tiesiskajās attiecībās, lai gūtu ienākumus un tādējādi apgādātu un dotu uzturu saviem bērniem.

Apsūdzētā persona pilnībā piekrita tai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!