Par grāmatvedības dokumentu slēpšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas apsūdzētais SIA "Rēzeknes Gaļas kombināts" vadītājs Guntis Piteronoks ar prokuroru panācis vienošanos, ka samaksās naudas sodu 40 minimālo mēnešalgu jeb 3600 latu apmērā.
Vienošanos pirmdien apstiprināja Rēzeknes tiesa, kas izskatīja šo krimināllietu, informēja tiesā.

Piteronokam apsūdzība bija celta pēc Krimināllikuma 217.panta 2.daļas un 218.panta 2.daļas - par grāmatvedības un statiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu un izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas.

2005.gada 18.augustā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes darbinieki, veicot pārbaudi "Rēzeknes Gaļas kombināta" telpās Rēzeknē, konstatēja aplokšņu algu izmaksas. Tāpat uzņēmumā atklāti reģistri ar dažāda rakstura izdevumiem, kas apstiprināti ar saņēmēja parakstiem.

"Rēzeknes Gaļas kombinātā" Finanšu policija atklāja arī reģistrus ar skaidrās naudas ieņēmumiem no veiktās realizācijas, kas nav atspoguļoti grāmatvedības reģistros un par kuriem nav sniegtas ziņas VID.

Rēzeknes domes ārkārtas sēdē 6.oktobrī nolemts izbeigt deputāta Piteronoka pilnvaras pirms termiņa pēc paša lūguma. Iesniegumā Piteronoks lūdza atbrīvot viņu no deputāta pienākumu pildīšanas ar šā gada 6.oktobri un pamato savu izvēli ar lielo noslogotību pamatdarbā.

Piteronoks Rēzeknes domē ievēlēts no partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātu kandidātu saraksta. Piteronoks savu darbību partijā apturēja 2005.gada pavasarī, bet no JL pēc paša pieteikuma tika izslēgts šā gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!