Foto: DELFI
17. aprīlī krimināllietā par izvarošanu un cita rakstura seksuālas darbības veikšanu, laupīšanu, kā arī par slepkavību pastiprinošos apstākļos apsūdzētajam tiesa lēmusi piespriest mūža ieslodzījumu ar mantas konfiskāciju, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

2017. gada vasarā vīrietis iekļuvis viņam zināmās cietušās sievietes dzīvoklī pa logu un, izmantojot sievietes bezpalīdzības stāvokli, izvarojis sievieti. Pēc dzimumtieksmes apmierināšanas, turpinot noziedzīgās darbības, mantkārīgu motīvu vadīts apsūdzētais vīrietis pieprasījis cietušajai naudu.

Lai realizētu laupīšanas nodomu, kā arī slēptu izvarošanas un citu seksuālo darbību faktu apsūdzētais uzlicis cietušajai uz galvas spilvenu un vairākas reizes iesitis ar dūrēm pa galvu, turot spilvenu pie cietušās sejas un žņaudzot. Tādējādi vīrietis sievieti noslepkavojis.

Pēc tam vīrietis pārmeklējis dzīvokli un nolaupījis mantu un naudu par kopējo summu ne mazāk kā 2330 eiro, un no nozieguma vietas aizgājis.

Ar šādām darbībām apsūdzētais vīrietis izdarījis noziedzīgus nodarījumus pēc Krimināllikuma 159. panta 1. daļas, Krimināllikuma 160. panta 2. daļas un Krimināllikuma 117. panta 2. punkta, 6. punkta un 8. punkta.

Par izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem vainīgajam piespriestais galīgais sods ir mūža ieslodzījums ar mantas konfiskāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!