Latgales apgabaltiesa par sešpadsmitgadīga jaunieša slepkavību apsūdzētajam Ivaram Paurim piespriedusi brīvības atņemšanu uz 15 gadiem stingrā režīma cietumā, pastāstīja tiesā.
1969.gadā dzimušajam Paurim piemērota arī mantas konfiskācija un trīs gadu ilga policijas kontrole pēc soda izciešanas.

Tiesājamais atzinis savu līdzdalību jaunieša nolaupīšanā, bet ne nogalināšanā. Visticamāk, ka šis spriedums tikšot pārsūdzēts, sacīja tiesā.

1999.gada 8.maijā Ludzas rajonā tika nolaupīts un nogalināts 16 gadus vecais Māris Žukovskis. Toreiz pēc pazušanas jaunieša līķis tika atrasts 2000.gada februārī kādas pamestas mājas akā Blontu pagastā.

Lietas izskatīšanas laikā atklājies, ka notikušā pamatā bija 1961.gadā dzimušā Rūdolfa Novika un Ivara Paura vēlme pārmācīt nepilngadīgo Mērdzenes pagasta iedzīvotāju, kuru viņi turēja aizdomās par naudas izspiešanu no Novikam piederošās kafejnīcas apmeklētājiem. Jaunietis tika nolaupīts, piekauts un iemests akā.

Šī gada pavasarī Latgales apgabaltiesa par jaunieša nolaupīšanu Ludzas rajonā apsūdzētajam Novikam piesprieda trīs gadu cietumsodu. Šo tiesas spriedumu viņš jau ir pārsūdzējis Augstākā tiesā.

Savukārt Pauris tika tiesāts aizdomās par nolaupītā jaunieša nogalināšanu.

Krimināllietu par jaunieša nolaupīšanu un nogalināšanu izskatīšana ilga piecus gadus.

2000.gadā Latgales tiesu apgabala prokuratūra par nolaupītā pusaudža Māra Žukovska slepkavību diviem Mērdzenes pagasta iedzīvotājiem - 1961.gadā dzimušajam Rūdolfam Novikam un 1969.gadā dzimušajam Ivaram Paurim uzrādīja apsūdzību pēc Krimināllikuma 116.panta par slepkavību.

Tomēr 2000.gada maijā tiesa mainīja viņiem piespriestos drošības līdzekļus un atbrīvoja abus vīriešus no apcietinājuma. Pauris pēc atbrīvošanas no apcietinājuma pazuda. Viņu izdevās aizturēt tikai šī gada janvārī Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!