Foto: LETA
Par traģiskajiem otrdienas notikumiem Jēkabpilī sākts kriminālprocess par laupīšanu un slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas pārstāve Zane Maskaļonoka.

Kriminālprocess sākts par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz septiņpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Process sākts arī par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos. Par šo noziegumu likums paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar cietumsodu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Divus aizturētos 48 stundu laikā jāved pie izmeklēšanas tiesneša, kurš lems, vai tiem piemērojams apcietinājums. Savukārt trim sašautajiem uzbrucējiem slimnīcā nodrošināta apsardze un līdz viņu veselības stāvokļa stabilizācijai uz izolatoru viņus nevedīs, informēja policijā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrdien pēc pulksten deviņiem pieci bruņoti laupītāji iebruka kādā spēļu zālē Jēkabpilī. Pakaļdzīšanās laikā tika nošauts viens policists un ievainoti vēl divi likuma kalpi. Laupītāji aizturēti, un trīs no tiem ievainoti. Policijas sniegtās ziņas liecina, ka starp laupītājiem bijuši četri policisti - divi specvienības "Alfa" darbinieki un divi Tukuma policisti. Pēc notikušā uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināts Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!