Foto: Valsts policija
2016. gada 11. aprīlī ap plkst. 14 Vaiņodē, Teātra ielā, akā tika atrasts miris vīrietis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – šautu brūci acī. Policija noskaidroja, ka mirušais ir 40 gadus vecs vīrietis, kurš pirms dažām dienām atzīmējis savu dzimšanas dienu.

Par notikušo tika ierosināts kriminālprocess par slepkavību un aizturēts 1969. gadā dzimis vīrietis, kurš tika atzīts par aizdomās turēto arī par šaujamieroča un šaujamieroču munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas. Notikuma vietā tika izņemts mazkalibra ierocis, gāzes pistole un 24 patronas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Aizturētais vīrietis ir invalīds un atrodas ratiņkrēslā, taču visi pierādījumi liecina par to, ka noziegumu pastrādājis viņš, kā arī pats vīrietis savu vainu atzinis.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka slepkavība veikta alkoholisko dzērienu ietekmē – tika svinēta mirušā vīrieša 40 gadu jubileja, kuras laikā izcēlās konflikts.

Pēc aizturēšanas policija vērsās tiesā ar lūgumu vīrietim piemērot apcietinājumu, taču tiesa, ņemot vērā, ka vīrietis ir 2.grupas invalīds un atrodas ratiņkrēslā, šo prasību noraidīja. Vīrietis pirms vairākiem gadiem ir nonācis policijas redzeslokā un savu sodu ir izcietis.

Par slepkavību likums kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, bet par šaujamieroča un par šaujamieroču munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas kā sods paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai arī piespiedu darbs, vai naudas sods.

Policija ir pabeigusi kriminālprocesa izmeklēšanu un nodevusi to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!