Foto: Shutterstock
Otrdien, 5. janvārī, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā paredzēta tiesas sēde, kurā par karošanu Ukrainā separātistu rindās apsūdzēts madonietis Ivars Kellijs.

Jau vēstīts, ka par dalību bruņotā konfliktā Austrumukrainā 2019. gada nogalē uz apsūdzēto sola sēdās madonietis Kellijs, kurš, saskaņā ar apsūdzības versiju, laika posmā no 2015. gada februāra līdz 2016. gada maijam karojis Donbasa separātistu rindās.

Valsts drošības dienests guvis pierādījumus, ka patiesībā Kellijs šajā laikā devies uz Ukrainas austrumiem, kur pievienojies kādam nelikumīgam separātistu formējumam, sākot pildīt strēlnieka amatu izlūkošanas un diversijas grupā.

Prokuratūra uzskata, ka Drošības dienesta iegūtie pierādījumi ir ļoti pārliecinoši. Starp pierādījumiem ir arī video no 2015. gada 9. maija parādes Doņeckā, kurā piedalās arī Ivars Kellijs vai kāds viņam ļoti līdzīgs cilvēks.

LTV ziņu raidījumā iepriekš izskanēja, ka lietas izskatīšana, visticamāk, nebūs ātra. Ieilgušā tiesvedība tiek skaidrota ar to, ka ir grūtības uz tiesas sēdi nogādāt lieciniekus, no kuriem vairāki atrodas ārvalstīs.

Kellijam nekādi drošības līdzekļi nav piemēroti, bet, ja viņš tiks atzīts par vainīgu, tad vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem.

Tiesas sēde notiks Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā pulksten 11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!