Trešdien Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 1973.gadā dzimušajam Igaunijas pilsonim Aleksejam Savam piesprieda četru gadu brīvības atņemšanu, mantas konfiskāciju un izraidīšanu no valsts.
Sava bija apsūdzēts krimināllietā par vairāk nekā 1500 viltotu kredītkaršu izgatavošanu un izmantošanu, veicot transakcijas 120 000 latu vērtībā.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska, tiesas piespriestais sods ir tāds, kādu prasīja prokurors Juris Juriss.

Kā ziņots, Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors pērn septembrī uzrādīja apsūdzību Savam, kurš 21.augustā tika aizturēts par vairāk nekā 500 viltotu kredītkaršu izmantošanu.

Apsūdzība tika uzrādīta pēc Krimināllikuma (KL) 193.panta 3.daļas par viltotu maksāšanas līdzekļu izmantošanu atkārtoti un lielā apmērā. Apsūdzētais savu vainu atzinis.

Savam no pērnā 19.augusta līdz 21.augustam, izmantojot viltotas kartes, izdevušās 308 finanšu operācijas par kopējo summu 123 298 lati, bet neizdevās 330 operācijas par 149 444 latiem. Naudas izkrāpšanas mēģinājumiem bija pakļautas divas ASV bankas.

Nauda no kontiem ASV kredītiestādēs pārvesta uz "Hansabanku", kur krāpnieki to bija plānojuši izņemt. ASV bankas klientu dati, visticamāk, iegūti, ielaužoties šīs finanšu institūcijas datortīklā un izzogot informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!