Par kriminālās autoritātes Jāņa Kaļvas ar iesauku Klops izlaišanu no Vecumnieku cietuma tiks ierosināta dienesta izmeklēšana. Visticamāk, par nolaidību tiks sodīts Vecumnieku cietuma priekšnieka vietnieks, kurš atlaida Klopu Jaungada brīvdienās.
Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieks Vitolds Zahars uzskata, ka Klopa izlaišana no cietuma uz brīvdienām ir nolaidība, lai gan juridiski šādu rīcību var pamatot, jo šādu iespēju pieļauj sodu izpildes likums.

Zahars pastāstīja, ka Klops Vecumnieku cietumā ieradies tikai 28.decembrī un jau pēc divām dienām viņam piešķirts piecu dienu ilgs Jaungada atvaļinājums. Par šo faktu Zahars uzzinājis tikai pirmdien. Informāciju par Klopu viņš pieprasījis pēc tam, kad presē parādījušās ziņas, ka Klops Rīgā izraisījis kārtējo avāriju.

Cietuma pārvaldes priekšnieks apstiprināja, ka Klops pirmdien zvanījis uz Vecumnieku cietumu un paziņojis, ka ir saslimis, tādēļ pirmdien cietumā neatgriezīšoties. "Nu, tā ir nolaidība, pie kuras vainīga vietnieka mīkstā sirds," sacīja Zahars.

BNS jau ziņoja, ka 31.decembrī Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas ielā, avāriju izraisīja Klopa automašīna "Lincoln Town Car".

Sadursmē nedaudz cieta sieviete, bet auto ar numuru "Lucky" no notikuma vietas aizbēga. Policijas rīcībā pagaidām nav informācijas, vai pie auto stūres atradies Klops, taču vairāki negadījuma liecinieki izteikuši šādus apgalvojumus.

Avārija notika Vecgada vakarā ap pulksten 20. Klopa auto saskrējās ar automašīnu "VAZ", kas pēc sadursmes ielidoja stabā.

Negadījumā cieta kāda sieviete, kas pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas palaista mājās. Auto no notikuma vietas aizbēga, bet vēlāk tika atrasts sadauzīts.

Jau ziņots, ka Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa Klopam par cilvēka sabraukšanu dzērumā un notikuma vietas pamešanu pērnā gada 15.decembrī piesprieda trīs gadus ieslodzījuma atklāta tipa cietumā.

Saskaņā ar tiesas spriedumu Klopam arī uz četriem gadiem atņēma autovadītāja tiesības.

BNS jau ziņoja, ka Klops pagājušā gada oktobra sākumā dzērumā Pļavniekos ar automašīnu "Lincoln Town Car" uzbrauca vīrietim, kurš gar ceļa malu stūma velosipēdu. Pēc sadursmes Kaļva neziņojot aizbrauca, bet jau drīz policija viņu aizturēja Vecrīgā. Aizturot Kaļvu, viņa asinīs tika konstatētas 1,53 promiles alkohola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!