Foto: stock.xchng

Sestdien, 24. februārī, Valsts policijas (VP) darbinieki Vecrīgā aizturējuši ārzemnieku, kurš glabājis 0,26 gramus kokaīna, informē VP.

Sestdien, 24. februārī, ap pulksten sešiem rītā VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī tika nogādāta persona, par kuru bija aizdomas, ka tā ir narkotisko vielu reibumā.

Veicot pārrunas ar aizturēto, likumsargi noskaidroja, ka viņš tonakt atpūties kādā no Vecrīgas klubiem. Apsardzes darbiniekiem radušās aizdomas, ka vīrietis varētu būt narkotisko vielu reibumā, tāpēc aizdomās turēto aizturēja un paziņoja par to policijai. Notikuma vietā ieradās patruļdienesta darbinieki, kuri vīrieti nogādāja Rīgas Centra iecirknī.

Pārbaudot vīrieti, pie viņa tika atrasts viens polietilēna maisiņš ar pulverveida vielu. Lai noteiktu izņemtās vielas sastāvu, tika nozīmēta ekspertīze, kuras laikā noskaidrots, ka narkotiskā viela ir kokaīns un tās svars ir 0,26 grami, atzīmē VP.

Aizturētais ārvalsts pilsonis dzimis 1995. gadā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vielu glabāšanu.

Kā informē VP, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!