Foto: DELFI

Augustā, īstenojot operatīvos pasākumus narkotisko vielu izplatīšanas apkarošanai, Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) aizturējusi septiņu personu grupu, kas Rīgā tirgoja sevišķi bīstamu narkotisko vielu – kokaīnu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

ONAP operatīvo pasākumu rezultātā augusta sākumā noskaidroja, ka Rīgā jau kādu laiku uzdarbojas vairāku personu grupa, kas realizē kokaīnu. Pārbaudot informāciju un veicot izmeklēšanu, ONAP darbiniekiem izdevās noskaidrot konkrētas personas, kuras, darbojoties organizētā grupā, ar ielu tirgotāju starpniecību izplatīja minēto narkotisko vielu.

ONAP darbiniekiem izdevās pārtraukt septiņu cilvēku organizētās grupas darbību, aizturot visus grupas dalībniekus. Aizturēti pa diviem 1985. un 1986. gadā dzimušiem vīriešiem, kā arī 1987., 1988. un 1989. gadā dzimuši vīrieši. Tiesa visiem aizturētajiem ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Aizturētā personu grupa Rīgā darbojusies vismaz vairākus mēnešus. Kratīšanās, kas veiktas aizturēto personu dzīvesvietās un transportlīdzekļos, izņemts ap 30 gramiem kokaīna, priekšmeti, kas paredzēti narkotisko vielu sajaukšanai, fasēšanai un realizācijai, kā arī nauda vairāku simtu eiro apmērā.

Tāpat pie vienas aizturētās personas konstatēta meklēšanā esoša automašīna, kas figurē citā Valsts policijas izmeklējamā kriminālprocesā saistībā ar auto piesavināšanos.

Aizturētie iepriekš nav tiesāti un nav arī nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar narkotisko vielu izplatīšanu. Šobrīd visas aizturētās personas ir atzītas par aizdomās turētajām.

Uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu lielos apmēros, organizētā grupā.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Policija turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!