Foto: Reuters/Scanpix

Šī gada 5. janvārī Valsts policijas (VP) Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki Rīgas Centrāltirgū aizturēja 1964. gadā dzimušu vīrieti par nelikumīgu akcīzes preču glabāšanu. Pie aizturētā kopumā izņemtas un atsavinātas 5590 cigarešu vienības bez Latvijas akcīzes markām. Daļu cigarešu vīrietis glabāja pie sevis, taču daļu Centrāltirgus teritorijā kādā slēptuvē, portāls "Delfi" noskaidroja policijā.

Vīrietis jau agrāk nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem gadījumiem. Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu likumpārkāpumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Tāpat 6. janvārī, turpinot darbu saistībā ar akcīzes preču nelikumīgu apriti, Rīgas Latgales iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.6 panta par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā. Kriminālprocesa ietvaros, veicot procesuālās darbības, Rīgas Centrāltirgū tika aizturēts 1971. gadā dzimis vīrietis. Pie vīrieša atrastas un atsavinātas 200 cigarešu vienības bez Latvijas akcīzes markām.

Šī gada 8. janvārī tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Aizturētais jau iepriekš vairākkārt nonācis policijas redzeslokā saistībā ar nelikumīgu akcīzes preču apriti. Par šādu likumpārkāpumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!