Foto: F64
Par iespējamām pretlikumīgām darbībām publiskajos iepirkumos aizturētas piecas personas, tostarp divas Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes amatpersonas, portālu "Delfi" informē Iekšējās drošības birojs (IDB).

Ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, amatpersonas radīja nepieciešamos priekšnosacījumus, lai vairākos publiskajos iepirkumos uzvarētu konkrēti uzņēmumi, tādējādi atbalstot negodīgu konkurenci un radot būtisku kaitējumu valstij, skaidro IDB.

Iepirkumi veikti saistībā ar inženiertehnisko nodrošinājumu valsts Austrumu robežas vajadzībām. Iepirkumu summas ir vairāku miljonu eiro vērtībā.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros IDB veicis vairāk nekā 10 kratīšanas, kuru laikā izņemti noziedzīgo nodarījumu lietiskie pierādījumi.

Aizturētajām Valsts robežsardzes amatpersonām piemērots apcietinājums, pārējām nozieguma izdarīšanā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 318. panta trešās daļas par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas, un pēc 211. panta – par negodīgu konkurenci, ja ar to radīts būtisks kaitējums valstij.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!