Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus krāpšanā aizdomās turētajiem Valsts policijas (VP) Transporta remonta, apgādes un ekspluatācijas nodaļas priekšniekam Mārim Rumpam un šīs nodaļas sektora vadītājam, noskaidroja aģentūra LETA.

Personas tiek turētas aizdomās par krāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

IDB nekomentēja, vai šīs aizturēšanas notika biroja izmeklētajā kriminālprocesā, kurā marta beigās tika aizturēts VP Nodrošinājuma pārvaldes Materiāli tehniskās un mantiskās apgādes biroja priekšnieks Armands Možeiko un vēl trīs VP Galvenās administratīvās pārvaldes darbinieki.

Kā vēstīts, Možeiko tiek turēts aizdomās par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, kā arī dienesta viltojumu, bet trīs pārējie aizturētie - par krāpšanu.

IDB ieskatā Možeiko pretlikumīgi, savu personisko interešu īstenošanai izmantoja VP resursus, tai skaitā nodarbināja tiešajā pakļautībā esošos trīs darbiniekus. Pretlikumīgās darbības tika veiktas ilgstošā laika periodā, radot būtisku kaitējumu VP.

Birojs izmeklēšanas interesēs gan neprecizē, kā tieši iespējamās noziedzīgās darbības veiktas.

TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Možeiko tur aizdomās par policijas resursu izmantošanu BMX riteņbraukšanas trases izbūvē. Šajā sporta veidā trenējas Možeiko dēli.

Tikmēr VP priekšnieks Ints Ķuzis uzdevis sākt dienesta pārbaudi attiecībā uz IDB aizturētās amatpersonas tiešā priekšnieka lomu un atbildību, jo viņa uzdevums bija zināt, kas notiek šajā struktūrvienībā, nodrošināt atbilstošu darba organizāciju un īstenot darbu izpildes un darbinieku kontroli.

Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku Ķuzis atstādinājis Galvenās administratīvās pārvaldes Nodrošinājuma pārvaldes priekšnieku Intu Žukovski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!