Foto: F64

Par kukuļdošanu ceļu policistiem trešdien Zemgalē aizturēti divi pārkāpumos pieķerti autovadītāji, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē.

Viens no autovadītājiem - 1966.gadā dzimis vīrietis - tika aizturēts Dobeles novadā Bērzes pagastā par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, autovadītājs mēģinājis iedot policistam 150 latus, savukārt otrs gadījums fiksēts Dobeles novadā Annenieku pagastā, 1956.gadā dzimušais vīrietis vadot transportlīdzekli pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols mēģinājis iedot policistam 20 latus.

Pret abiem autovadītājiem uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma panta, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Šogad VP Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki par kukuļdošanu aizturējuši jau 39 autovadītājus, savukārt no kopējā skaita Dobelē policijas darbinieki aizturējuši jau 10 autovadītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!