Trešdien Rīgas rajonā par kukuļa došanu policijas darbiniekam un nelikumīgu tabakas izstrādājumu glabāšanu un pārvadāšanu aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas nodaļā 27 gadus vecs vīrietis.
Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko informēja, ka trešdien ap plkst.14 VP Rīgas reģiona pārvaldes Ekonomikas policijas darbinieki uz autoceļa Rīga-Daugmale apturēja mikroautobusu "VW Multivan", kuru vadīja 1981.gadā dzimis vīrietis. Pārbaudot mikroautobusu, policijas darbinieki atrada 2480 cigarešu paciņas.

Mikroautobusa vadītājs, lai policijas darbinieki viņu nesauktu pie kriminālatbildības, policijas darbiniekiem iedeva kukuli 20 latu apmērā, pēc kā kukuļdevējs tika aizturēts.

Par šo faktu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas - par kukuļdošanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja vai kukuļa piedāvātāja, vai citas personas interesēs. Minētais likuma pants paredz sodu brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Aizturētais vīrietis patlaban ievietots īslaicīgās aizturēšanas nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!